Om mig

Velkommen til mit lille hjørne af internettet, hvor jeg plapre løs om løb. Men hvem er det så, der sidder bag skærmen og kloger sig?

Kan du løbe hurtigere end mig? Svaret er ret simpelt: “Det ved jeg ikke” – men hvis det er det, du er på udkig efter, så ligger mine personlige rekorder her 🙂

Jeg hedder Morten, er 35 år gammel – og må indrømme, at jeg efterhånden er blevet helt glad for at løbe er en løbetosse! Da jeg begyndte med at løbe lidt i 2010 var udgangspunktet ikke specielt godt. I mine teenageår var jeg rimelig aktiv med håndbold flere gange om ugen og rulleskøjter på (næsten) daglig basis. Det gik dog hurtigt af fløjten, da jeg flyttede hjemmefra. Håndbold blev erstattet af computerspil og rulleskøjterne blev udskiftet med fester – ikke nogen stor overraskelse der…

I 2010 var en normal løbetur på lige godt 3 km, sådan gik min løbetræning i knap tre år inden distancen blev øget til ca. 5,5 km. På det tidspunkt forsvor jeg, at jeg nogensinde skulle løbe en halvmaraton og da slet ikke en fuld maraton. Sådan har man en holdning, indtil man har en ny – og i slutningen af 2013 løb jeg mit første halvmaraton. Eller løbe er nok så meget sagt, jeg har altid været meget konkurrence menneske – sjældent imod andre eller jo jeg er jo – som mænd er bedst – vi vil gerne sammenlignes os med hinanden. Mine løbeture var altid fuld gas fra start, ingen opvarmning, ingen intervaller, ingen restitutionsture – men bare løb hurtigst muligt – hver gang!

Jeg kommer aldrig til at løbe et halv maraton!

Mit første forsøg på en halvmaraton endte med at jeg døde på 11. km og måtte skifte imellem at løbe og gå de sidste 10 km. Bevares en sluttid på 1:40:05 er ikke et dårligt udgangspunkt, men det tog næsten et år, inden jeg fik lyst til at prøve igen. Jeg var stadig ikke i stand til at gennemføre i løb, men tiden blev trods alt forbedret med 5½ minut.

Fast forward til sommeren 2015 – halvmaraton var efterhånden blevet en kendt distance og jeg var efterhånden oppe og løbe 10-12 km 2-3 gange om ugen. Endnu en gang kunne Dorte (Min daværende hustru) sige “Hvad sagde jeg?” da jeg med en vis entusiasme i stemme meddelte, at jeg ville løbe Copenhagen Marathon i 2016. Man har som sagt et standpunkt til man tager et nyt, og den 11. januar 2016 begyndte jeg min maraton træning efter et sløjt efterår med en måneds løbepause i december. Den 22. maj gik det løs i et bragt af en løbefest i Københavns gader – og jeg gennemførte mit første maraton.

Igennem de sidste 5-6 år er jeg gået fra at det ‘at løbe’ var en bi-ting til at det nu er en del af min identitet. Jeg løber. Jeg er løber. Jeg går – alt for meget – op i mit løb. Men mest af alt, så er jeg en ren og skær “Løbetosse”, der også synes det er lidt interessant at nørde i pace, pulsmålinger og gennemførselstider.

Det gør mig bestemt ikke til ekspert og endnu mindre specielt atletisk – men jeg har fundet glæden ved at løbe. Og den glæde vil jeg gerne dele lidt ud af igennem bloggen!

Klovneløb i Støvring – næsen kunne måske blive et fast indslag? 🙂