Skip to content
roc-WE

Run O’Clock Backyard Ultra

Velkommen til!

Siden her er tænkt som en lille introduktion til det finurlige løbskoncept Backyard Ultra, hvor deltagerne løber 6,7 km én gang i timen indtil der kun står en tilbage til sidst – uanset hvor lang tid det måtte tage.

Hvad er Run O’Clock Backyard Ultra?

Backyard Ultra er et forholdsvis nyt løbskoncept her i Danmark, hvor det ikke handler om at være den hurtigste, men i stedet den mest udholdende. Setuppet er ganske simpelt; hver time sendes løberne af sted på den 6,7 km lange rute. Dette gentager sig time for time indtil alle deltagere er udgået.

Deltagerne får kun den pause de kan ‘løbe ind’. Dvs. en deltager der løber ruten på 45 minutter har således 15 minutter indtil næste start går. Det stiller store krav til løbernes evne til at planlægge mad, toiletbesøg, skift af tøj og alle andre praktiske gøremål imellem runderne.

Hvor er start/mål området?

Start/mål området er placeret ved Vedstedskovhus tæt ved Røverknolden. Kig endelige forbi og oplev spændingen, når løberne kommer ind – nogle gange med kun få minutter inden starten på næste omgang starter!

Hvor langt bliver der løbet?

Det er altid svært at spå om, hvor langt der bliver løbet til et Backyard Ultra, men formatet tillader deltagerne at løbe længere end man normalt gør – selv for rutinerede ultraløbere. Danmarksrekorden er 53 timer – 355 km – og verdensrekorden er imponerende 90 timer og altså i alt 603 km.

Deltagerne får som ofte ikke mere end 5-10 minutters søvn imellem runderne i løbet af natten. Så det er i sandhed et udholdenhedsløb, hvor det ikke kun er evnen til at løbe langt, der bliver sat på prøve.

Kan jeg følge løbet online?

Ja der vil være opdateringer på Facebook. Her vil der også hver time blive lagt live video ud fra startområdet, så det er muligt at følge med hjemme fra stuerne.

Resultaterne for alle løbere bliver også opdateret undervejs, så det er muligt at følge med i, hvor løbet skrider frem – og om vi skal se Danmarksrekorden blive slået!

Det siger de om Run O'Clock