Run O’Clock Backyard Ultra
Run O’Clock Backyard Ultra startede lørdag den 2. september kl. 09.00!
It’s backyard time once again!
Velkommen til Run O’Clock Backyard Ultra 2023
Den 2. september kl. 9.00 sætter de seje løbere af sted fra Vedstedskovhus ud imod Ravnkilden, hvor de løber op fra kilden og retur imod Rebild Porten for til sidst at ende tilbage ved madpakkehuset. Friske og klar til endnu en omgang – Backyard Ultra-style!
Et ultraløb med plads til alle
Lad dig ikke narre af, at det hedder noget med ‘ultra’ i navnet, du behøver nemlig slet ikke være ultraløber for at være med. Det kræver faktisk bare, at du kan løbe 6,7 km indenfor en time – og uanset om du løber 1, 5, 10 eller 24 omgange, så garanterer vi, at du får en fantastisk hyggelig dag, hvor rammerne til at udfordre dig selv og din løbemakker er perfekte.
Løbet afvikles efter ’Backyard Ultra’ konceptet, hvor ruten på 6,7 km skal gennemløbes på maks. 59 minutter og 59 sekunder. Hver klokketime starter vi forfra på en ny omgang. Det skaber en helt særlig dynamik i løbet, hvor det er ikke handler om at komme først, men i stedet om at kunne blive ved time efter time.
Den eneste pause du får undervejs, er tiden fra at du kommer i mål og til næste omgang starter. Dvs. løber du omgangen på 50 minutter, så kan du holde 10 minutters velfortjent pause, inden det går løs igen.
Så længe du når rundt indenfor en time, må du blive ved – og hvem ved, måske du er den sidste der står tilbage til sidst!?
Lidt om det praktiske
Løbet skydes i gang kl. 09.00, hvor deltagerne sendes ud på ruten, der går af skovstier, lidt singletrack og en smule asfalt – men hey til Big Dog’s Backyard Ultra starter trail-loopet også på asfalt ?
Der vil være ca. 130 højdemeter per omgang, ingen tekniske passager og kun enkelte trapper der forceres opad.
I startområdet ved madpakkehuset vil der være overdækket rum, hvor deltagerne kan have deres eget depot og skiftetøj – lige ved siden af startboksen.
Der vil være et let depot med vand, energiprodukter, frugt og undervejs dagene igennem lidt let mad til løberne. Det vil dog ikke være fuld forplejning, og deltagerne forventes selv at medbringe eget depot, der kan stille an i fællestelt på pladsen.
Det er ikke muligt at overnattet på stævnepladsen, men der er gode muligheder for overnatning på nærliggende campingplads og hotel. Der er også fri teltning i skoven, som kan benyttes. Læs om reglerne for fri teltning her.
Det får du:
- Mulighed for at løbe til du ikke kan mere – måske dit første halv eller helmarathon, eller længere endnu!
- En unik løbsoplevelse i noget af Danmarks smukkeste natur!
- En godt markeret rute, hvor du skal anstrenge dig for at løbe forkert!
- En super lækker soft cup fra Triatland!
- Overdækket camp område med hyggelig stemning og god trail-karma!
- Et professionelt setup med erfarne og engagerede arrangører, der gør for at skabe en god oplevelse for dig som løber!
Hvad er Run O’Clock Backyard Ultra?
Backyard Ultra er et forholdsvis nyt løbskoncept her i Danmark, hvor det ikke handler om at være den hurtigste, men i stedet den mest udholdende. Setuppet er ganske simpelt; hver time sendes løberne af sted på den 6,7 km lange rute. Dette gentager sig time for time indtil alle deltagere er udgået.
Deltagerne får kun den pause de kan ‘løbe ind’. Dvs. en deltager der løber ruten på 45 minutter har således 15 minutter indtil næste start går. Det stiller store krav til løbernes evne til at planlægge mad, toiletbesøg, skift af tøj og alle andre praktiske gøremål imellem runderne.
Hvor er start/mål området?
Start/mål området er placeret ved Vedstedskovhus tæt ved Røverknolden. Kig endelige forbi og oplev spændingen, når løberne kommer ind – nogle gange med kun få minutter inden starten på næste omgang starter!
BEMÆRK: Det er ikke tilladt at køre i bil ned til start/mål. Parker i stedet på P-plads Røverknolden og gå det sidste stykke.
Hvor langt bliver der løbet?
Det er altid svært at spå om, hvor langt der bliver løbet til et Backyard Ultra, men formatet tillader deltagerne at løbe længere end man normalt gør – selv for rutinerede ultraløbere. Danmarksrekorden er 73 timer – 489 km – og verdensrekorden er imponerende 102 timer og altså i alt 683 km.
Deltagerne får som ofte ikke mere end 5-10 minutters søvn imellem runderne i løbet af natten. Så det er i sandhed et udholdenhedsløb, hvor det ikke kun er evnen til at løbe langt, der bliver sat på prøve.
Kan jeg følge løbet online?
Ja der vil være opdateringer på Facebook. Her vil der også hver time blive lagt live video ud fra startområdet, så det er muligt at følge med hjemme fra stuerne.
Resultaterne for alle løbere bliver også opdateret undervejs, så det er muligt at følge med i, hvor løbet skrider frem – og om vi skal se Danmarksrekorden blive slået!