2016 – et tilbageblik og et kig fremad

Det hele startede vel egentligt i 2015, da jeg besluttede mig for, at jeg skulle løbe mit første maraton i Københavns gader til maj 2016. Uden helt at ligge mærke til det, har det ændret mig som løber. Jeg er gået hen og blevet en fuldblods løbetosse, der nørder i træningsplaner, carbo-loading og energi gels. Der er ikke mange timer tilbage af 2016, så et kort tilbageblik på året set med en løbetosses øjne, er vel på sin plads.

Mit løbe-2016 blev skudt i gang den 11. januar, og 19 ugers træning kulminerede i mit første maraton, som jeg trods varme og dehydrering gennemførte i 3.30.19. Det var en – på trods af dehydrering – fantastisk oplevelse, og jeg blev inspireret til at begynde bloggen her, der den 13 juni så sin første post omkring min træning op til selvsamme maraton.

I juni var der indbudt til et unikt løb, da Aalborg Halvmarathon lokkede med at løbe igennem Limfjordstunnelen. Det var et dejligt løb, hvor den ikke fik max gas, men jeg alligevel kom ind i en pæn tid. Også i 2017 afholdes det med løb under og over Limfjorden, det er helt klart et løb, som bør ligges i kalenderen – hvis du altså ikke har planer om Copenhagen Marathon, for det ligger desværre samme dag.

Alle fem løb medaljerne repræsenterer har budt på fantastiske oplevelser på hver sin måde!
Alle fem løb, som medaljerne repræsenterer har budt på fantastiske oplevelser på hver sin måde!

August bød vanen tro på DHL stafet sammen med gode kollegaer, hvor formen på 5 kilometer skulle testes for alvor. I år blev endelig året, hvor de magiske 20 minutter på DHL rutens 5 km blev slået. Det har været et mål alle årene, men jeg har aldrig helt været der – før i år!

Efteråret bød på yderligere tre halv maraton’s, hvoraf det vigtigst for mig var Salling Halvmaraton, som jeg havde trænet målrettet efter at sætte personlig rekord på. Det betød også, at CPH Half – der jo ellers har en hurtig rute – ikke var tidspunktet at give fuld gas. Til gengæld fik jeg fornøjelse af at pace en god kammerart til en ny rekord – og naturligvis nyde den fantastiske stemning igennem København endnu en gang. Senest løb jeg og familien juleløb i Støvring, hvor det på trods af en kuperet rute endnu en gang lykkedes mig at komme under de magiske 1.30.

2016 i tal - overordnet set er jeg rigtig godt tilfreds!
2016 i tal – jeg er rigtig godt tilfreds!

Når jeg kigger tilbage på 2016, så er det tydeligt, at jeg er blevet meget mere tosset med at løbe, hvor skiftet skete kan jeg ikke placere. Men jeg er begyndt at interessere mig på en helt anden måde for at løbe end tidligere. Måske det var gennemførelsen af maraton, måske det var det, at jeg lærte at træne rigtigt og målrettet, måske fordi jeg er med i “den gode ende”, måske det i virkeligheden er en kombination af det hele. Én ting er dog sikkert, jeg kommer ikke til at stoppe nu, jeg er i mit livs form – og jeg forbedre den med hver eneste kilometer, jeg tilbagelægger i løbesko. 2017 kommer til at byde til et gensyn med Copenhagen marathon, hvor målsætningen denne gang er 3.15 – igen et ambitiøst mål, men jeg tror på det. Jeg skal også løbe mit første ultraløb – selvom det er lidt snyd at kalde det det – i form af 50 km bike and run til Coast 2 Coast. Det bliver sammen med min skønne viv, der har indvilliget i, at tage cyklen hele vejen og holde mig ved selskab. På den måde kommer jeg til at løbe alle 50 km, dog med en masse pauser, hvor de berømte depoter på ruten skal nydes. Om det også bliver til et gensyn med CPH Half igen har jeg ikke besluttet, men hvis der skal løbes efter ny rekord, så ér det jo et godt bud.

Tak for et dejligt 2016 - jeg håber du vil følge med i 2017 også!
Tak for et dejligt 2016 – jeg håber du vil følge med i 2017 også!